Ruiterleven is het bedrijf van Maaike Bruijn. Zij werd op haar 9ebesmet met het ‘paardenvirus’. Over dat zogenaamde ‘virus’ wordt veel gegrapt, maar iedere paardenliefhebber weet hoe het voelt. Zij heeft sindsdien de paardenwereld nooit losgelaten. Naast dat zij nu derdejaars Technisch Bedrijfskunde studente is, heeft zij een verzorgpaard: een 13-jarige KWPN ruin genaamd Aron.

“Tijdens het online shoppen kreeg ik nog weleens (achteraf) te horen: onvoldoende voorraad, langere levertijd of problemen met bezorging. Ik vind dat dat beter kan en zo kwam de ondernemer in mij naar boven. Met Ruiterleven combineer ik mijn passie voor paarden met ondernemerschap. In mijn webshop kunnen producten gekocht worden voor de uitwendige verzorging van paarden. In de zomer van dit jaar zal het assortiment uitbereid worden met verschillende innovatieve en handige verzorgingsproducten, maar ook voedingssupplementen.”

Alle producten in de webshop zijn ook daadwerkelijk op voorraad. Zo niet, dan staat dat erbij en is dit product in bestelling bij de leverancier. Daarnaast kan er gerekend worden op en goede service. Maaike reageert binnen 3 uur op vragen via e-mail, Facebook of WhatsApp, maar ook telefonisch staat zij voor haar klanten klaar.

De producten in de webshop worden met zorg door Maaike zelf geselecteerd. Zij test samen met Aron (met veel plezier) de producten op gebruiksgemak, kwaliteit en of het naar behoren werkt. De resultaten hiervan zijn vaak op de Facebookpagina van Ruiterleven terug te zien. Zo zijn haar klanten gegarandeerd van een goede aankoop en waar voor hun geld.