Borstels schoonmaken en ontsmetten - Ruiterleven
10 december 2017 borstels paardenborstels schoonmaken ontsmetten

Borstels schoonmaken en ontsmetten

Paardenborstels zitten na verloop van tijd vol met zand, bacteriën en ander vuil. Dit kan bij je paard voor irritatie zorgen en in het ergste geval een schimmelinfectie als de borstels voor meerdere paarden worden gebruikt. Daarnaast gaan je borstels langer mee wanneer je deze even schoonmaakt en ontsmet. In dit blog lees je hoe je jouw borstels het beste kunt reinigen.

Wat heb je nodig?

Om vieze borstels schoon te maken heb je paardenshampoo nodig, een desinfecterend middel zoals Betadine shampoo en een bak/emmer met warm water.

Aan de slag

hoe borstels paardenborstels schoonmaken ontsmetten1. Haal eerst de haren en het stof zoveel mogelijk uit de borstels. Dit kun je met je handen doen, maar je kan ook met de borstel langs de muur/stal vegen.

2. Vul de emmer met warm water, een scheutje paardenshampoo en wat Betadine shampoo. Meng dit goed door en leg de borstels erin.

3. Rol je mouwen op en schrob de borstels goed schoon, door bijvoorbeeld met de borstels over elkaar heen te wrijven.

4. Laat vervolgens de borstels even weken in het sopje.

Als je dan toch aan het wachten bent, zet je poetskist dan ook meteen even in een sopje.

borstels paardenborstels schoonmaken ontsmetten schimmel5. Vervolgens haal je de borstels eruit en spoel je deze goed af. Zorg ervoor dat er geen shampoo-resten achterblijven.

6. Leg tot slot de borstels op een handdoek of in de zon om te drogen. Leg deze niet neer op het handvat, maar op de borstelharen. Zodat het water eruit kan lopen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je winkelmand
0