december 10, 2017 Paardenborstels schoonmaken hoe doe je dat?

Borstels schoonmaken en ontsmetten ✨

Paardenborstels zitten na verloop van tijd vol met zand, bacteriën en ander vuil. Dit kan bij je paard voor irritatie zorgen en in het ergste geval een schimmelinfectie. Daarnaast is het schoonmaken en ontsmetten van je borstels goed voor je borstels en gaan deze langer mee. In dit blog lees je hoe je jouw borstels het beste kunt reinigen.

Wat heb je nodig?

Paardenborstels schoonmaken hoe doe je dat?Om vieze borstels schoon te maken heb je een paardenshampoo nodig, een desinfecterend middel zoals Betadine shampoo en een bak/emmer met warm water.

Aan de slag

Haal eerst de haren en het stof zoveel mogelijk uit de borstels. Dit kun je met je handen doen, maar je kan ook met de borstel langs de muur/stal vegen. Vul de bak/emmer met warm water, een scheutje paardenshampoo en Betadine shampoo. Meng dit goed door en leg de borstels erin. Stroop je mouwen op en schrob de borstels goed schoon, door bijvoorbeeld met de borstels over elkaar heen te wrijven. Laat vervolgens de borstels even weken in het sop voor ongeveer 5 à 10 minuten. Let op: borstels met een houten rug kunnen niet altijd weken in het water!

Als je dan toch aan het wachten bent, zet je poetskist dan ook meteen even in een sopje.

Paardenborstels schoonmaken hoe doe je dat?Vervolgens haal je de borstels eruit en spoel je deze goed af. Zorg dat er geen shampooresten achterblijven. Leg tot slot de borstels op een handdoek om te drogen. Leg de borstel niet neer op het handvat, maar op de haren. Zodat het water eruit kan lopen.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.