Levertijd van slechts twee dagen

Vanaf 50 euro gratis verzending

Alleen 100% natuurlijke voedingssupplementen

Hoe je mooie paardenfoto’s maakt met je smartphone

Vrijwel iedereen heeft een smartphone opzak als ze naar de paarden gaan. Om over de hoeveelheid paardenfoto’s die er gemaakt worden maar te zweigen. In dit blog lees je stapsgewijs hoe je de mooiste foto’s van je paard maakt.

Deel dit blog met iemand via:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Vrijwel iedereen heeft een smartphone opzak als ze naar de paarden gaan. Om over de hoeveelheid paardenfoto’s die er gemaakt worden nog maar te zwijgen. In dit blog lees je stapsgewijs hoe je de mooiste foto’s maakt van je paard.

Lichtinval

Het eerste wat belangrijk is om aan te denken is voldoende licht. Dit kun je eenvoudig uitproberen door een foto te maken en te bekijken. Is de foto te donker? Zoek dan een plek op met meer lichtinval. Het mooist is een foto met natuurlijk daglicht of in de ochtend-/avondzon.

Compositie

Zorg ervoor dat het hoofd van je paard voldoende belicht is en er geen rare schaduwplekken ontstaan. Fotografeer dus niet tegen het licht in. De foto’s zijn een stuk spontaner en leuker wanneer de oortjes naar voren zijn gericht en je paard niet in een scheve houding staat.

Daarnaast is het ook belangrijk dat er geen kleine onderdelen van de foto afgesneden zijn. Dit houdt in dat het hoofd van je paard volledig in beeld is. Dus ook de neus, mond, oren, etc.

Scherpstellen

Een professioneel fotograaf gaf mij ooit deze gouden tip: “Scherp stellen doe je altijd op de ogen, ongeacht wie of wat je fotografeert.” Dus als je een mooie scherpe foto wil maken met je smartphone: Even op de ogen van je paard scherpstellen, door op het scherm op te tikken.

Oefen en experimenteer

Uiteindelijk zal je met oefening steeds beter worden in het maken van mooie foto’s. De bovenstaande stappen zijn natuurlijk geen vereiste. Het kan bijvoorbeeld best mooi zijn om een foto tegen het zonlicht in te maken. Echter zijn hiervoor speciale technieken nodig om de foto dan goed te laten lukken. Als je bovenstaande stappen volgt, heb je grote kans op een heel mooi plaatje.

Je winkelmand