Levertijd van slechts twee dagen

Vanaf 50 euro gratis verzending

Alleen 100% natuurlijke voedingssupplementen

Horzeleitjes verwijderen bij paard: let hierop

Ieder paard kan ermee te maken krijgen: horzeleitjes in de vacht. Deze eitjes kunnen nare gevolgen hebben zoals ontstekingen aan de mond, tong en de maag. Lees hier hoe je deze eitjes zorgvuldig verwijdert.

Deel dit blog met iemand via:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Ieder paard kan ermee te maken krijgen: horzeleitjes in de vacht. Als paarden met hun mond langs de benen gaan om te jeuken, komen deze horzeleitjes vaak in de slokdarm en de maag van het paard terecht. Gevolg? Ontstekingen aan de mond, tong en aan de maag. In dit blog lees je hoe je deze horzeleitjes zorgvuldig kunt verwijderen.

Horzeleitjes voorkomen

Het mooist is natuurlijk voorkomen dat deze eitjes überhaupt op de vacht van je paard komen. Je kunt horzels op afstand houden met vliegenspray zoals Vliegensvlug, maar deze manier van bestrijden geeft echter geen garantie dat jouw paard vrij blijft van horzeleitjes. Controleer daarom altijd je paard tijdens het poetsen op dergelijke eitjes, ook als je je paard sprayt met anti-vliegenspray.

Eitjes van de horzel herkennen

De eitjes van de horzel komen veelal voor op de benen, maar ook op de hals, flanken en de manen van het paard. Zoals op bovenstaande foto te zien zitten ze stevig aan de vacht van je paard vastgeplakt en zijn ze gelig van kleur. De eitjes zijn vaak nog geen millimeter groot en vallen vaak op door dat er meerderen op een klein oppervlak zitten.

Horzeleitjes verwijderen bij je paard

Horzeleitjes verwijderen bij je paard kun je het beste doen met een poetsblok. Dit blok schuurt langs de vacht van je paard, zonder dat je paard hier last van heeft. Zo verwijder je zorgvuldig alle vastklevende eitjes uit de vacht van je paard. Controleer altijd goed of er geen eitjes in de vacht zijn achtergebleven.

Je winkelmand