Levertijd van slechts twee dagen

Vanaf 50 euro gratis verzending

Alleen 100% natuurlijke voedingssupplementen

Paardenborstels schoonmaken en ontsmetten

Paardenborstels zitten na verloop van tijd vol met zand, bacteriën en ander vuil. Dit kan bij je paard voor irritatie zorgen en in het ergste geval een schimmelinfectie. In dit blog lees je hoe je jouw borstels het beste kunt reinigen.

Deel dit blog met iemand via:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail

Paardenborstels zitten na verloop van tijd vaak vol met zand, bacteriën en ander vuil. Dit kan bij je paard voor irritatie zorgen en in het ergste geval een (schimmel)infectie. Zeker wanneer de borstels voor meerdere paarden worden gebruikt. Daarnaast brengt het ontsmetten en schoonmaken van borstels nog een ander voordeel zich mee: je borstels gaan langer mee. In dit blog lees je het stappenplan voor het reinigen van je paardenborstels.

Wat heb je nodig?

Om bacteriën in de borstels te kunnen doden dien je deze schoon te maken met een desinfecterend middel geschikt voor paarden, zoals jodium shampoo. Verder heb je nog een emmer nodig, met (warm) water.

Stappenplan voor borstels schoonmaken en ontsmetten:

Stap 1: Haal eerst de haren en het stof zoveel mogelijk uit de borstels. Dit kun je met je handen doen, maar je kan ook met de borstel langs de muur/stal vegen.

Stap 2: Vul de emmer met warm water, een scheut jodium shampoo. Meng dit goed door en leg de borstels erin.

Stap 3: Rol je mouwen op en schrob de borstels goed schoon, door bijvoorbeeld met de borstels over elkaar heen te wrijven.

Stap 4: Laat vervolgens de borstels voor ongeveer 10 minuten weken in het sopje.

Stap 4.1: Als je dan toch al zo goed bezig bent, zet dan gelijk je poetskist ook even in een (ontsmettend) sopje.

Stap 5: Vervolgens haal je de borstels eruit en spoel je deze goed af. Zorg ervoor dat er geen shampoo-resten achterblijven.

Stap 6: Leg tot slot de borstels op een handdoek of in de zon om te drogen. Leg deze niet neer op het handvat, maar met de borstelharen naar beneden. Op deze manier drogen de borstels sneller op.

Succes met het schoonmaken en ontsmetten van je borstels! Toch liever nieuwe borstels? Klik dan hier voor het volledige assortiment paardenborstels.

Je winkelmand